De SLC is de "instaplijn "  van Swarovski Optik Verrekijkers. De EL is de "toplijn" 
De SLC 8x42 komt op cataloogprijs op 1.680 €; de EL 8,5x42 op 2.570

De SLC bezit voor zijn prijs over uitstekende lenzen met een goede lichtdoorlaatbaarheid. Maar belangrijker nog, de SLC zorgt voor een mooi contrast in het beeld en rust aan de ogen waardoor de beelden haarscherp zijn en er geen moeite moet gedaan worden om door de kijker te kijken.

De SCL is dan ook stukken beter dan de duurdere modellen van de Low Budget kijkers, en mag best wedijveren met de toplijnen van de High-End merken, vergelijkbaar in prijs met de Swarovski EL

De kwaliteit van de de lenzen an sich, is belangrijker dan de wiskundige indicatoren als je merken onderling vergelijkt.
Maar, als we vergelijken binnen binnen eenzelfde merk/productlijn dan is voor de jacht doorgaans een 8x42 te verkiezen boven een 10x42.
Immers, de volgende twee indicatoren zijn bij een 8x42 beter:
De uittrede pupil (het gaatje in de lens waardoor men kijkt) is de diameter van de lens gedeeld door de vergrotingsfactor en bedraagt 5,25mm.  Hierdoor is de kijker uitermate geschikt wanneer het begint te schemeren. Immers bij schemer zetten onze pupillen uit tot gemiddeld 5 mm. (Dit varieert met de leeftijd en afnemend van 7 tot 2 mm). Een kijker is dus goed in schemer wanneer uittrede pupil van de kijker > oogpupil. Wanneer de uittrede pupil van de verrekijker kleiner is dan onze oogpupil, dan moet men zoeken om in de verrekijker een goed beeld te vinden. Anderzijds gebruikt men dan slecht een fractie van de capaciteit van het oog.
De lichtsterkte (maatstaf voor de helderheid) is te berekenen door de diameter van de uittrede pupil (42/8=5,25 mm)  te kwadrateren. In ons voorbeeld betekent dat de relatieve helderheid 5,25x5,25=27,6 is. Hoe groter het cijfer hoe beter de kijker in schemer presteert. Dit is dus groter bij eenzelfde lensdiameter wanneer de vergroting kleiner is!
Daarnaast beven de handen altijd wat wanneer de kijker vrij in de handen gehouden wordt. Hierdoor is het beeld van een 8x vergroting bovendien stabieler dan een 10x vergroting.

Een  verrekijker zou eigenlijk de eerste investering van een jager moeten zijn. Immers moet er geteld en geobserveerd worden voor het schot. 
Aangezien het einde van het seizoen dichterbij komt, denken we al aan het komende seizoen.
Anderzijds opent 1 januari de jacht op Ree en daarvoor is een goede kijker onmisbaar!

Daarom geef ik een SUPERPROMO op de SLC 8x42 van 1.680€  naar 1.500 €,  tot het einde van het reewildseizoen 15/09/2019

Wat we er nog bij moeten vertellen is dat je van Swarovski Otik een super service krijgt. Kapjes verloren=gratis kapjes, vuil in de kijker = gratis poetsbeurt, etc.